Getest: Skyr

Skyr! (spreek uit als Skir)

foto 3(1)
Ik ben lid van de Women’s Health en ineens zag ik daar op de achterkant een advertentie van Skyr. Het bevat geen vet en veel eiwitten. Als ik dat lees ben ik gelijk enthousiast. Aangezien ik erg van kwark houd wilde ik deze ‘Skyr’ zeker proberen.

Ik kocht de Skyr framboos/cranberry, want ze hadden de naturel niet in onze supermarkt helaas.
Skyr is van Arla en kost € 1,69 voor 450 gram. Relatief duur in vergelijking met mijn kwark. Lees; € 0,69 voor 500 gram.
Per 100 gram zit er 78 kcal in. Een normale portie (voor mij) is doorgaans 250 gram, dus 195 calorieën maar! Begint goehoed!
Van deze 100 gram bevat het 9,2 gram eiwit. Wat op de verpakking staat is dus waar.
Kom ik weer met mijn kwark, maarr die bevat  per 100 gram 8,5 gram eiwit. Pluspluntje voor Skyr.

Helaas zitten er in mijn versie van Skyr wel suiker, iets wat voor mij niet nodig is. Ik vind het zonder ook lekker. Velen vinden kwark naturel ook te heftig, maar dat vind ik niet. De Skyr bevat per 100 gram 9 gram koolhydraten, waarvan 8,3 gram suikers. Hmmm..
Toch jammer dat de Albert Heijn de naturel niet had, die bevat minder koolhydraten en suikers.

foto 1(4) foto 2(3)Ik at Skyr samen met mijn pannenkoekjes en wat vruchtjes. Wat mij opviel was dat de structuur erg dik was. Ik had hem iets vloeibaarder verwacht. Voordat ik het op mijn pannenkoekjes deed nam ik snel een hap, stel dat het niet lekker is.. 🙂

Ik had het wel een beetje verwacht, maar ik vind de Skyr heerlijk! Ik houd van de romige smaak. De smaak is iets milder dan een kwark. Samen met mijn pannenkoekje was dit een heerlijke lunch.

Nu vind ik de Skyr erg lekker maar niet heel speciaal. Toch zou ik het zeker een keer gaan proeven als ik jou was.
Als tussendoortje, op een pannenkoekje of als toetje. (en dan zou ik toch de naturel kopen, als die er is..)

Laat me maar weten wat jij er van vindt!

Liefs, Miranda

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.