Yoghurtcake met blauwe bessen

Jaja, het is weer tijd voor een heerlijk recept. En bij deze wil ik echt vragen of jullie hem allemaal eens willen maken, hij is echt zooo lekker! Het recept is van Chickslovefood, de recepten van de meiden gebruik ik nogal vaak als inspiratie. Vorige week spraken mijn zusje Tess en ik af om een middagje te gaan kokkerellen, zoals mijn moeder dat altijd zei vroeger. We hadden drie baksels bedacht en een daarvan was dus de yoghurt cake! Jummie!

Wat heb je nodig voor de yoghurt cake?

  • 150 gram kokosolie
  • 7 eetlepels honing
  • 2 eitjes
  • 140 gram Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram speltmeel
  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gram blauwe bessen (verse of ontdooide bessen uit de vriezer)

Hoe maak je hem?

  • Verwarm je oven voor op 160 graden.
  • Laat de kokosolie smelten in een steelpannentje en even afkoelen
  • Doe de honing, eieren, yoghurt en het vanille extract in een kom en meng dit door elkaar
  • Voeg daarna de kokosolie toe en meng het geheel door elkaar.
  • Voeg na het mengen het speltmeel, speltbloem, het bakpoeder en een snufje zout bij het geheel en meng alles met een spatel door elkaar.
  • Als je een vrij dik geheel hebt, spatel je de blauwe bessen voorzichtig door het mengsel
  • Gebruik een cakevorm naar wens. Wij gebruikten een vrij grote cakevorm waardoor de cake wat langer werd, maar minder grote plakken snijdt. Ik doe altijd even een bakpapiertje in de vorm zodat de cake gemakkelijk uit de vorm gehaald kan worden. Vet het bakpapier in de vorm even in met een beetje kokosolie of cooking spray. Een siliconen vorm hoef je natuurlijk niet te vetten.
  • De cake moet ongeveer 60 minuten in de oven. Wij hebben hem nog 10 minuutjes langer in de oven gehad, de cake was nog een beetje zacht na het prikken met een sat├ęprikker
  • Laat de cake als hij klaar is nog even afkoelen en smullen maar! Nog een beetje warm is hij lekker, maar een dag later misschien nog wel lekkerder! ­čÖé

Ik heb de cake zo’n 4 dagen kunnen eten, daarna wordt het een twijfel gevalletje, dus zorg ervoor dat je hem voor die tijd op hebt of vries plakjes in! Wel de avond van tevoren alvast uit de vriezer halen,┬áhij ontdooit niet erg snel.

Ga je hem maken? Ik ben benieuwd!!

Liefs Meik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.