Fitness: Sportvasten, de resultaten en learnings

Vorige week zaterdag begon ik met Sportvasten, 10 dagen lang een strakke planning, 10 dagen lang cardio om de switch van suiker- naar vetverbranding te maken. Ik ben nu alweer lekker drie dagen ‘normaal’ aan het doen. Alhoewel normaal, veel Sportvast principes komen terug in mijn ‘normale’ eetpatroon. De opbouw en afbouw dagen van het Sportvasten at ik ook salades, kwark, kip en tonijn. Dat doe ik nu ook, al neem ik nu ook weer de bonbon die ik in de sauna bij de thee kreeg en eet ik in wat meer volume. Weer een tussendoortje en ja, sorry, ik heb ook alweer sushi gehad..

In dit artikel wil ik jullie de feitelijke resultaten delen. Het effect dat het Sportvasten op langere termijn heeft, daar kan ik nu nog weinig over zeggen. Zondag loop ik, 6 dagen na de kuur dus, alweer 18 kilometer. Ik ben benieuwd of ik er dan iets van ga merken. Hoe dan ook, natuurlijk heeft het Sportvasten nu al wat dingen met mij gedaan.

sportvasten

Sportvasten? Kom maar door!

Op vrijdagochtend heb ik mijzelf nog even op de weegschaal in het Sportcentrum gehesen. Tot mijn schrik passeerde ik de 70, om precies te zijn 70,2 kilo. Ik had met mijzelf afgesproken dat ik dat na Personal Body Plan sowieso niet meer wilde wegen. Maar helaas, door verkeerde keuzes, een drukke periode, slecht eten en minder sporten, zat het er toch aan. Mooi moment om met de kuur te beginnen 😉

resultaten sportvasten

What about the kilo’s?

De eerste dag was ik al 1 kilo kwijt, waarschijnlijk de Mc Donald’s van donderdag en de zoute bonen en aardappels met jus van vrijdag, hihi! Toen ik begon met het de drie vastdagen woog ik al 67,5. Op de zesde dag van het Sportvasten tikte ik eventjes de 65,5 kilo aan ’s ochtends, zo ook op dag 7. Daarna op dag 8 en 9 weer langzaam richting de 66, eroverheen en op de laatste dag was ik ’s ochtends 66,5. Kortom, ik ben toch 5 kilo kwijtgeraakt, al steeg dit ook geleidelijk weer. Maar dit wordt ook aangegeven door je Sportvasten coach. Al met al hoopte ik 2 kilo kwijt te zijn en dat is dus wel gelukt. Hoe dit blijft hangt natuurlijk vooral van mijzelf af. Daarnaast heb ik mijn buikomvang gemeten, dit was op de eerste dag 82 centimeter. En ook al ben ik niet de beste in meten, volgens mij is de buikomvang naar 78 cm gegaan. Daar dus ook wat centimeters vanaf.

sportvasten

Wat ik zelf veel belangrijker vind, is wat het hele geheel doet met mijn energie en prestaties. Maandagavond liep ik al een stuk lekkerder dan eerder. De hartslag bleef ook mooi laag. Ik ben erg benieuwd naar zondag. Ik twijfel nog of ik deze week nog ga lopen, misschien eerder even een korte workout/loop nog. Vaak loop ik beter als ik de dagen voor een run rust heb gehad. Daarnaast merk ik dat mijn huid gladder is geworden en ik had gedurende de kuur minder last van mijn buik, waar ik vaak een opgeblazen buik heb of last van

Sportvasten: De Conclusie 

Blij dat ik het eens geprobeerd heb! Ik weet nu dat je veel kan als je maar wil, ik heb de discipline om dingen te bereiken en vooral te laten en ik heb vooral weer even mijn mindset gereset 😉 Dat was echt nodig. Ik merk dat ik weer bewust bezig ben met mijn lijf, met de keuzes die ik maak en zeker ook van plan ben in de aankomende tijd te genieten van lekkere momentjes. Maar in grote lijnen wil ik lekker gezond eten en mij daar ook goed bij voelen. Het is daarbij bijzonder geweest 10 dagen achter elkaar te rennen en te voelen hoe je lichaam verandert bij een verschil in calorie inname en je hartslag daar ook op reageert.

Dankzij de rappe communicatie met coach Raymond van Sportcentrum Leek is het proces goed verlopen. Fijn als iemand vraagt hoe het gaat, hoe je je voelt, zegt dat je een extra glas sap mag en standby staat voor vragen. Top deze begeleiding!

Bedankje

Speciaal bedankje voor m’n steun en toeverlaat Ton.. Je hebt geen moment een slecht woord gehad, je hebt mij enorm serieus genomen, je stond eerder dan ik in de supermarkt te zoeken naar de juiste tomatensap, de fiets stond klaar tijdens de vastendagen om te ondersteunen bij het rennen, bestelde de hele avond water voor mij tijdens een feestje, je regelde je eigen eten of at mee met mijn menu, moest soms wat langer op je eten wachten omdat ik eerst wilde lopen en je wel samen wilde eten, wees mij erop dat ik moest plassen drie uur na het sporten en nam zelfs het wegen van de kipjes op de allerlaatste dag mega serieus. Een kanjer ben je!

Over een tijdje zal ik nog even een update geven, hopelijk samen met een mooi PR!

Liefs Mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.