Food: Zomerse pastasalade met kip en pesto

Poeh, wat is het warm! Ik vind het soms heel lekker om met dit weer gewoon niet te moeilijk te eten, vooral veel groentes, koud en fris. En dan is een zomerse pastasalade natuurlijk altijd goed. Lekker met pesto, mozzarella en kipreepjes voor de eiwitjes.

Wat heb je nodig voor de pastasalade?

  • 150 gr pasta (ik gebruikte de Rode Linzen pasta van de Albert Heijn)
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1 bosui
  • 2 el groene pesto
  • 50 gr rucola
  • 3/4 bol mozzarella (light)
  • 1/4 komkommer
  • zout/peper
  • 100 gr kipreepjes

Zet een pan water op en kook de pasta gaar. Snijd de tomaten, bosui en komkommer in stukjes. Meng de pasta met de stukjes tomaat, bosui, komkommer, rucola, de kipreepjes en pesto. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Bewaar de pastasalade in de koelkast totdat je hem gaat serveren.

Hoe maak je de pastasalade?

  1. Kook de pasta volgens de verpakking met een snuf zout
  2. Snijd de cherry tomaatjes, bosui, komkommer en mozzarella in stukjes.
  3. Giet de pasta koud af en meng met de tomaatjes, bosui, komkommer, mozzarella, kipreepjes en snijd of scheur de rucola klein.
  4. Voeg als laatste de groene pesto toe en breng op smaak met wat zout en peper
  5. Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.