Food: Hartige taart met broccoli, parmezaanse kaas en cashewnoten

Mijn vriend Ton is een heel eind in zijn revalidatie en dat brengt met zich mee dat de oefeningen en cursussen weer voor de deur staan. Zo is hij nu vier weken lang doordeweeks op de kazerne en ben ik dus alleen. Voor mijzelf elke avond koken vind ik minder leuk en dus bedacht ik om de hartige taart eens te proberen. Deze keer met broccoli, cashewnoten en ik had nog wat kaas en dit was een toptoevoeging!

De hartige taart is gemakkelijk te bewaren en ik kan er dus zo’n twee a drie dagen van eten, warm ’s avonds en koud ook als lunch. Heel handig, maar ook wat saai, dus in de vriezer bewaren is ook een optie, om wat meer te kunnen variëren.

Wat heb je nodig voor de hartige taart met broccoli?

  • 6 plakjes hartige taart bladerdeeg
  • 50 gram 30+ geraspte kaas
  • zo’n 350 gram broccoli
  • 2 handjes cashewnoten
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 5 eieren
  • 200 ml slagroom
  • knoflookteentje
  • peper en zout

Hoe maak je de hartige taart met broccoli?

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.hartige taart met broccoli
  2. Haal 6 plakjes deeg uit de vriezer en laat ze even ontdooien.
  3. Neem een springvorm (ong. 24 cm) en bekleed deze met de plakjes deeg.
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook de roosjes kort, zo’n 3-4 minuten.
  5. Klop de eieren los en voeg wat zout en peper toe. Pers de knoflookteentjes en voeg de slagroom, de kaas en de sojasaus toe.
  6. Hak de helft van de cashewnoten fijn met een mes.
  7. Schep ook de broccoli en de fijngehakte cashewnoten door het eimengsel.
  8. Meng het mengsel nog even goed door en giet het mengsel in de springvorm.
  9. Verdeel de overige cashewnoten over het mengsel om hem af te maken
  10. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem in 50 minuten af. Laat hem niet te bruin worden en let er goed op dat hij gaar is.

Heel gemakkelijk en lekker! Lekker eens een keer proberen dus, die hartige taart.

Liefs Meik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.