Food: Spaghetti in broccoli-kaassaus met cherrytomaatjes

Hmm, ik ben gek op kaas en alles waar het in zit. Ik zag dit recept in de Allerhande van de Albert Heijn en besloot het direct eens te proberen. Erg lekker, al voeg ik volgende keer nog wel een beetje extra peper toe voor net iets meer taste. Nog wat ‘vlees’ erbij? Ik raad een vega balletje aan! 😉

Wat heb je nodig voor de spaghetti en broccoli-kaassaus? (2 pers)spaghetti met brocolli-kaussaus

Hoe maak je de spaghetti in broccoli-kaassaus?

  1. Maak de broccoli klein door hem in roosjes te snijden, snijd ook de steel mee in plakjes en kook de broccoli 15 minuutjes.
  2. Kook de spaghetti gaarSnijd de broccoli in roosjes, snijd de steel in plakjes en kook ze samen gaar in ca. 15 min.
  3. Hak op een snijplankje de ui en de knoflook fijn. Bak in een pan met de olijfolie de ui en knoflook goudbruin. Schenk vervolgens de 125 ml Finesse erbij en roer 2/3 van de geraspte kaas door het geheel.
  4. Breng het aan de kook
  5. Warm de saus op een laaf vuur verder op, zo’n 5 minuten. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
  6. Giet de broccoli af en stamp dit met een pureestamper fijn.
  7. Schep de broccolipuree, de cherrytomaatjes (in stukjes) bij de kaassaus en warm het al roerend nog 1 minuut door.
  8. Verdeel de spaghetti over twee borden en schep de broccolisaus erover.
  9. Strooi er naar smaak de rest van de gemalen kaas over.

Ga jij hem eens maken? Makkelijk en snel klaar!

Liefs Meik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.