Shots: 08/04/19

Jeeej, Mir is back! Dus een shots vol met Mir en Mei, puppies, weer Nederlands eten ontdekken, gezond eten en lekker eten, lopen op Schier, alleen thuis, nieuwe baan en veel meer leuks!

Mir

shots

Ik begin bij vrijdag, want daarvoor zat ik nog in Australië. Die blog komt later nog online op mijn enige  Facebook!

Vrijdag 22 maart: Wakker worden in Nederland! Toch een beetje een gek gevoel, maar ik voel mij wel weer thuis. Heerlijk om in je pas gewassen bed gedoucht en wel in je bed te stappen. En wat een groot bed en al die ruimte om je heen. Een wc s nachts en thuis douchen. Het voelt allemaal als enorme luxe. Op reis gaan is mooi, maar thuiskomen is soms nog wel mooier! Ik geniet even weer van alle dingen die ik heb. ‘ s avonds komen er nog vrienden langs en drinken we ene borrel.  En omdat we tien maanden geen snackbar gezien hebben, gaan we als avondeten naar de snackbar. Kaassouffle!!

Zaterdag 23 maart: Vandaag even lekker boodschappen gedaan. En als allereerste natuurlijk rode bietensap!ooooh direct een fles leegdrinken. Wat heb ik dat gemist. Ze hadden het in Aus alleen gemixt met appelsap. Veeel te zoet. De Albert Heijn in roden was ook 1 groot feest. Allerlei dingen die nieuw zijn. We kopen allemaal dingen die we niet nodig hebben. Lekker zeg eigen eten. S avonds zijn we beide toch wel moe van het reizen en het dag-nacht verschil en gaan vroeg slapen.

Zondag 24 maart: Heerlijk lang uitgeslapen vandaag! We gaan dan ook luxe ontbijten met croissantjes uit de oven en kaas! Mensen Nederlandse kaas is echt fantastisch! Wat kan ik hier weer van genieten. Alles voelt als nieuw.

Maandag 25 maart: Vandaag ging ik met Lieuwe naar de Mediamarkt. Ik wil een nieuwe blender want mijn oude ging vorig jaar kapot net voor mijn reis. Ik zie een mooie van Philips. €109. Lieuwe keek op internet en zag dat die daar €83 was. Normaal ben ik wel voor het kopen in winkels maar dit verschil vind ik toch te groot en bestel hem daarom online. Sorry mediamarkt! Tevens gaan we even naar de Ikea. We hebben een prachtige foto gekocht in Melbourne van een graffiti straat. We kopen hier een mooie lijst voor. In de avond gaan we naar Herman en Nadine. We gaan hun nieuwe huis bekijken. Die hebben wij natuurlijk nog niet gezien. We blijven ook gezellig eten en gaan rond negen uur naar huis.

Dinsdag 26 maart: Vandaag heb ik een proefles bij sportcentrum in Grootegast. Normaal sportte ik altijd in leek maar aangezien  Lieuwe mijn auto straks meeneemt en ik toch ook in Grootegast woon… leek is wel iets luxer, alleen veel duurder. Ik ga er even over nadenken. Jarenlang in leek gesport en dat beviel wel erg goed. We gaan het zien!

Woensdag 27 maart: In Australië is de ozonlaag een stuk dunner. Hierdoor moet je enorm oppassen in de zon. Ondanks elke dag insmeren met factor 30 heb ik toch wat zonnevlekjes in mijn gezicht gekregen. Ik ga daarom naar Lucas Aalders in roden. Beste huidkliniek! Na de behandeling zouden de vlekken na een week vanzelf moeten verdwijnen. Heb er alle vertrouwen in. Na deze behandeling ga ik bij een vriendin eten. Rond negen uur ben ik weer thuis.

Donderdag 28 maart: In Australië hadden Lieuwe en ik het al eens over een puppy gehad. Beide vinden we een australian shepherd zon mooie hond. Ik had een prachtig hondje gezien maar die was al verkocht. In de middag kreeg ik weer een appje dat de kopers een andere hond hebben meegenomen. Een uur later zat ik in de auto naar Brabant om ons puppekind op te halen. Spannend! Eenmaal aangekomen ben ik gelijk verliefd. Wat een dotje ! Helaas voor de pup moet die nog wel een eind terug rijden. Eenmaal thuis slaapt die dan ook gelijk.

shots

Vrijdag 29 maart: Goede eerste nacht met de puppy gehad. Geen gepiep en ik moest hem zelfs wakker maken om acht uur. Snel buiten zetten en dan begint die al gauw de boel te ontdekken. Gut wat een gezelligheid zo n beestje in huis. S avonds komen mijn ouders  nog even langs en even later is Meiky er ook met jax! Gezellige boel!

Zaterdag 30 maart: Ik heb een nieuwe koelkast en ik ga vandaag de oude uitzetten schoonmaken en alles overzetten naar de nieuwe. Best leuk werk. Tevens geniet ik zelfs van de koelkast aangezien we in onze campervan alleen een koelbox hadden waar ijsblokken in gingen. Die dingen smelten zo hard als het boven de 30 graden is. Dus een koelkast is echt weer even luxe. Ik heb nu ook een koelkast met vriesvakken, dus alle eten kan ik nu lekker invriezen. In de avond heb ik een feestje in de kroeg. Vooraf ga ik eerst wat drinken bij twee vriendinnen. Poeh ik moet weer even wennen aan bier en lange avonden. In de camper lag ik toch zeker voor 12 uur in de mand. Rond half twee ben ik thuis en val als een blok in slaap. Helaas begint de pup rond half vijf te piepen dat die eruit wil. Even laten plassen en dan snel weer slapen!

Zondag 31 maart: Pppf toch niet veel biertjes gehad , maar ik ben toch een beetje moe. Ik lig de hele dag lekker op de bank.

Maandag 1 april: Even wennen voor Lieuwe. Hij moet om half zes al in Leeuwarden zijn. Hij heeft een nieuwe baan. Deze tijden zijn we niet meer gewend! Ik kan nog even blijven liggen. In de middag ga ik de woonkamer grondig opruimen. Wat heerlijk dit te doen. Ik richt het iets anders in, aangezien onze pupper in alles bijt.

Dinsdag 2 april: Vandaag is de slaapkamer aan de beurt. Na tien maanden uit een koffer leven heb in ineens zoveel kleren. Wat lekker zeg. Moet nog wel even sporten voordat ik er weer in pas, maar toch 😀 alles opvouwen, paar dingen weggooien. Even stofzuigen.

shots

Woensdag 3 april: Vanochtend moet ik even naar de kapper. Even die gekke strand puntjes eraf. Zon strand en zee zijn funest voor je haar. In de middag loop ik even met onze pup naar mijn ouders. De rest van de dag doe ik weinig. S avonds ga ik nog een klein blokje om.

Donderdag 4 april: Mijn leven bestaat voor nu even uit het oppassen voor de pup, dus heel spannend is het niet. Om hem te laten wennen aan de bench ga ik een klein rondje hardlopen. Hij kan dan even slapen en ik langzaam weer wat opbouwen.  Moet wel zeggen dat het zwaarder gaat dan gedacht. RUSTIG AAN MIRANDA ! Oke oke… s avonds komen de hondjes van Herman en Nadine nog even langs. Wel met Herman hoor, ze kwamen niet alleen. Ons hondje had de tijd van zijn leven, want eindelijk had die een speelkameraad die even groot is. Samen vlogen ze door de tuin. Heel leuk om te zien.

Vrijdag 5 april: Vandaag ga ik voor het eerst noodles maken. Dit heb ik eens in Australië gehad maar dit was geen succes. Ik zoek een leuk recept en haal in de winkel de ingrediënten. Helaas is het nog niet zo n succes als ik had gehoopt. Na het avondeten rijd ik nog even naar mijn ouders. De pup moet wennen met hun hond. Erg leuk om ze te zien spelen.

Zaterdag 6 april: Vandaag zou ik naar de legio run om te kijken. Dit jaar doe ik nog niet mee want mijn conditie is nul komma nul. Even tegen twee belt mijn moeder mij dat mijn vader naar het ziekenhuis moet. Ik ga niet meer naar de legiorun. Vandaag (maandag) gaat het weer goed met mijn vader en hij is weer thuis.

Zondag 7 april: Vandaag lekker uitgeslapen, voor zover dat kan met een puppy. Daarna zijn we met Lieuwe zijn ouders en hun hond naar Bakkeveen geweest even wandelen. We gaan bij een tentje daar eten. Ik bestel een courgette soep. Klinkt niet aantrekkelijk, maar het was oke. Zou hem niet weer bestellen. In de avond ga ik nog een rondje hardlopen. Gaat niet van harte maar toch een rondje gelopen.

Mei
     shots

Maandag 18 maart: Nieuwe week! Lekker vroeg op pad met Jaxy, ik werk ’s ochtends in Groningen en ’s middags thuis voor Jax. ’s Avonds puppycursus, nog even op de bank thuis en op tijd op bed.

Dinsdag 19 maart: Heerlijk die ochtend wandelingen met een zonnetje. Ik werk vandaag in Apeldoorn en ben tegen de avond thuis. Lekker hapje eten en chillen op de bank.

Woensdag 20 maart: Vandaag vroeg, weer naar Apeldoorn. ’s Avonds maak ik rijst met kip en groente en een soort curry sausje. ’s Avonds val ik al snel in slaap, lange dag geweest.

Donderdag 21 maart: Vroeg op pad voor een run en daarna wandeling met Jax. Ik ontdek een flink gat in m’n hardloopbroek, haha, oeps! Lekker ontbijtje kwark, appel en kalkoenfilet op brood. ’s Avonds eet ik met Tessa bij Brasserie Groen. Lekker even bijpraten en goed eten (zalmfilet en hele fijne carpaccio! Aanradertje! Eenmaal thuis nog even wat bloggen en na een wandeling met Jax op bed.

shots

Vrijdag 22 maart: Vandaag werk ik in Groningen, na een lange dag heeft Ton ’s avonds pannenkoeken klaar, want het is nationale Pannenkoekendag en die laten we uiteraard niet aan onze neus voorbij gaan! We hebben zelfs een pannenkoeken toetje met aardbei, vanille ijs en slagroom. Jum! ’s Avonds zou ik voetbal kijken, maar heb even een issue met Jax en iets teveel ontwormingsmiddel. Gelukkig gaat het goed en hebben we een lui avondje op de bank.

Zaterdag 23 maart: Ons lieve hondje piept mij ’s ochtends om half 8 alweer wakker, dus een vroege zaterdagochtend wandeling. We zijn allemaal de rest van de ochtend lekker lui, kijken een Disney film, ik ga ’s middags even met Jax naar de markt in Drachten voor wat lekkere dingen en hang met een boek in de tuin daarna. ’s Avonds hebben we een borrelplankje met Game Of Thrones marathon. Lekker chill en rustig.

Zondag 24 maart: Weer vroeg wakker, deze keer samen met Jax naar Roden om met Nien en Jones een lekkere wandeling te maken. Heerlijk! Spelen in het water, lekker rauzen en moe worden! Ik kijk daarna voetbal in Engelbert bij Ton en ga als ik weer thuis ben op voor een 14 kilometer run. ’s Avonds eten we lekker kipshoarma van de markt en kijken de laatste Game Of Thrones afleveringen.

shots

Maandag 25 maart: Ton weer op oefening, dus vroeg weg en vroeg wandelen met Jax. Ik werk ’s ochtends weer in Groningen, ’s middags thuis. ’s Avonds hebben we weer puppycursus, daarna eet ik een bord boontjes en champignons weg met kipreepjes en met een vol buikje op bed.

Dinsdag 26 maart: Dagje werken in Groningen, ’s avonds voor het eten ga ik eerst even een stukje rennen, het gaat best lekker, een kleine 6 kilometer. Na het eten en douchen met een bordje kaasfondue van de Lidl op de bank, jumm!! Lekker met Jax kroelen en na een avondwandeling op bed.

Woensdag 27 maart: Ik werk vandaag thuis en kom tijdens de ochtendwandeling met Jax heel vroeg, twee spelende eekhoorntjes tegen, zo bijzonder. Na een dagje knallen, op tijd eten en rond half 6 naar Groningen voor het Polar Benelux live event. Een leuke avond met interval training, veel leuke mensen en gezelligheid!

Donderdag 28 maart: Ook vandaag thuis werken, geen oppas voor Jax en ik heb wat dingen weg te werken. Ik eet ’s middags warm, restjes van gister: penne, sperziebonen, champignons en gedroogde tomaatjes. ’s Avonds komt mam, samen eten we lasagne, met een kwark toetje en kletsen gezellig bij. ’s Avonds nog lekker even wat op de laptop rommelen en na de wandeling weer op tijd slapen.

shots

Vrijdag 29 maart: Vandaag in Groningen, na een lange dag fijn weekend! En dat starten we door na het eten eindelijk duiffie Mir weer eens op te zoeken en kennis te maken met kleine Wolf. Jax is ook mee en lekker druk. Haha, puppekindjes. Het wordt nog best laat en eenmaal thuis snel met Jax uit en op bed.

Zaterdag 30 maart: Vroeg op, wandeling met Jax en op naar Schiermonnikoog voor de Monnikenloop! Zin in! Het is prachtig weer, enorm genieten dus. Ik heb een hele fijne run en ga daarvoor en daarna nog lekker even naar het strand. Om 4 uur de boot weer terug naar huis. ’s Avonds heerlijk relaxed en voldaan met Jaxy op de bank met een filmpje.

Zondag 31 maart: Weer vroeg wakker, kijkend naar de zomer tijd zelfs heeel vroeg (06.19). Ik ga met Jax naar Roden, echt heerlijk stil en rustig is het. Prachtige lucht en lekker spetteren in het water en spelen met wat honden. Thuis douchen en naar de Boersree voor de verjaardag van zwagers Peter en Carlo. Jammer genoeg zonder Ton, die nog in Duitsland is. ’s Middags ga ik even naar Beppe voor een kopje thee en een bijklets momentje.

shots

Maandag 1 april: Vandaag een dag in Amsterdam en Utrecht voor wat afspraken, dus op tijd naar de trein. Gelukkig ook mooi op tijd weer thuis, om de puppycursus te doen. Daarna zijn Jax en ik beide moe. Het uurtje korter hakt er toch een beetje in. Dus vroeg slapen.

Dinsdag 2 april: Ik doe ’s ochtends even een krachttraining en ga daarna naar Apeldoorn voor een dagje bij de klant. ’s Avonds nasi met ei, sate en kip/groente. Jum! Ook vanavond lig ik al vlot te pitten. Man ik kan niet veel hebben tegenwoordig hihi.

Woensdag 3 april: Ook vandaag weer naar Apeldoorn, dus vroeg wandelen en vroeg in de auto. ’s Middags lunchen we uitgebreid, met heerlijke kipsate. ’s Avonds een pasta ovenschotel met tonijn proberen, best goed te eten! ’s Avonds lekker niet al te veel.

shots

Donderdag 4 april: Ik ga vroeg lopen en werk vandaag vanuit huis. Eerst kleine 6 kilometer rennen en daarna wandelen met Jax. Einde van de middag met Cor mee naar d’r werk voor een avondje in de kappersstoel. Weer lekker wat blonder! Ook nu val ik in de stoel alweer bijna in slaap. Echt niet oke. Om 10 uur snel op bed.

Vrijdag 5 april: Dagje thuiswerken vandaag. Einde middag even met Jax naar Roden, waar ook tante Aly met de hondjes is verzameld om samen een stukje te wandelen. Heerlijk! ’s Avonds verder geen gekke dingen, lekker relaxed op de bank.

Zaterdag 6 april: Ik ga ’s ochtends kleine 8 kilometer rennen, daarna wandelen met Jax en wat krachttraining. ’s Middags gaan Ton en ik even op pad (weekend thuis jeej), voor cadeautje verjaardag, nieuw kussen voor Jaxy en fitness apparaat halen. Rond de middag rijden we met z’n drietjes naar Lauwersoog voor een wandeling en vers frietje. Slecht maar wel heel lekker zijn die daar in Lauwersoog bij het water. Einde middag hebben we verjaardag van Noa en ’s avonds zijn we lekker thuis met Game of Thrones op de tv! Bijna klaar voor het nieuwe seizoen!

Zondag 7 april: Vroeg op, rond half 8 lekker met Jax even het bos in voor een rondje. Het is mooi weer! Daarna ontbijtje met Ton in de zon. Zijn voetbal gaat plots niet door en we besluiten lekker mijn hardloop training te skippen en samen een stuk te gaan MTB’en. 2 uur later en 36 kilometer verder zijn we weer thuis. Douchen, omkleden en ik word opgehaald door Sanne om samen met haar en Jetske (schoonzusjes) naar Lauwersoog te rijden voor een wandeling en high tea. Super gezellig en tegen half 6 thuis. Geen zin meer om boodschappen te doen, dus we halen als Ton thuis is eten en kijken nog een serie. Beide vallen we rond 9 uur al in slaap, dus besluiten met Jax op pad te gaan voor de avondronde en vroeg op bed te gaan.

Liefs Mir & Mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.