Food: Pasta ovenschotel met mozzarella, paprika & tonijn

Ik ben niet goed in nieuwe dingen verzinnen. Avondeten is vaak pasta, nasi, een AGV’tje, gewoon gemakkelijk te maken en gemakkelijk te kopen. Wel steeds vaker op zoek naar ovenschotel en aan het proberen deze op een gezonde manier te maken. Dus toen ik dit recept tegenkwam dacht ik, eigenlijk is het gewoon pasta met tonijn en mozzarella, maar laten we dat eens in de oven zetten, kijken wat er gebeurt. En so I did en het was lekker! Gezonder is mozarella light goed, maar ik denk dat een goede ‘echte’ mozzarella beter is, als je durft, hihi!

Wat heb je nodig voor de pasta ovenschotel?

  • 150 gr pasta (ik gebruikte biologische penne van de AH)
  • 2 rode paprika’s
  • 1 (rode) ui
  • 1 blikje tonijn (160 gr)
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 mini blikje tomatenpuree ( 70gr)
  • 1 bol mozzarella (light)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels basilicum
  • snuf zout en peper
  • eventueel wat geraspte kaas

Hoe maak je de pasta ovenschotel?

  1. Allereerst verwarm je de oven voor op 180 graden.
  2. Weeg de pasta af en kook deze volgens verpakking (of wens) gaar in een pan.
  3. Snijd ondertussen de ui, paprika en mozzarella in stukjes/plakjes.
  4. Bak de ui, met de knoflook (uitgeperst) op in een koekenpan met wat olijfolie.
  5. Voeg ook de paprika toe aan de ui en knoflook en bak kort op.
  6. Voeg na ongeveer 5 minuten de basilicum en tomatenpuree toe aan dit geheel.
  7. Bak de tomatenpuree kort (1 minuutje) mee en voeg dan de tomatenblokjes en de tonijn toe.
  8. Breng de saus op smaak met wat zout en peper en laat het even pruttelen. en een snufje zout en peper toe.
  9. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus.
  10. Meng de pasta en de saus door elkaar en schep het mengsel over in een ovenschaal.
  11. Maak de bovenkant ‘af’ met de plakjes mozzarella en eventueel was geraspte kaas.
  12. De ovenschotel moet nog zo’n 15 minuten in de oven voor hij klaar is (kaas gesmolten).
  13. Smullen!!

Ga jij hem maken? Je kan natuurlijk ook meer of andere groentes toevoegen!

Liefs Meik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.