Food: Pasta met kip en basilicum pesto

Pasta staat bij ons wel vaker op tafel. Vroeger eigenlijk altijd standaard de rode pastasaus pot, met wat pasta en eventueel wat gehakt en een uitje. Tegenwoordig experimenteren we meer, zeker ook graag met verse ingrediënten. Zo maak ik graag de one pot pasta met tomaat, tomaatblokjes en basilicum. Maar deze basilicum pesto met parmezaanse kaas leek mij ook wel erg lekker. En sinds ik een staafmixer heb, veel makkelijker te maken! En hij was lekker! Jum!

Wat heb je nodig 2 personen pasta met kip en pesto?

  • 200 gr pasta (wij gebruikten de rode linzen pasta van de Albert Heijn
  • 30 gr verse basilicum + extra voor garnering
  • 15 gr geroosterde pijnboompitten + extra voor garnering
  • 1 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 20 gr Parmezaanse kaas + extra, geraspt
  • 50 ml olijfolie extra vergine
  • zout en zwarte peper
  • 150 gr kalkoenfilet of kipfilet, in blokjes
  • 200 gr tomaatjes (cherry, roma), gehalveerd

Hoe maak je de pasta met kip en pesto?

1. Zet eerst de pasta op en kook deze gaar volgens de verpakking. Zorg dat je bij het afgieten nog wel wat kookvocht bewaard.

2. Tijdens het koken van de pasta maak je de pesto door de basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas samen in een kom te doen en dit fijn te malen met een staafmixer, hakmolen of keukenmachine. Schenk ook de olijfolie hierbij, tot het een fijn geheel is en breng extra op smaak met zout en peper.

3. Bak de kip of kalkoen op, na het maken van kleine stukjes. Bak op tot ze goudbruin zijn en zet dan het vuur laag. Voeg de cherry tomaatjes en pesto bij de kip, verwarm dit nog kort en schep daarna alles bij de pasta. De kookvocht maakt het geheel nog iets smeuïger.

4. Pak twee bordjes en verdeel de pasta hierover. Maak het eventueel af met basilicum blaadje, geroosterd pijnboompitje en wat Parmezaanse kaas en smullen maar!

Liefs

Meik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.