Food: Bananencake met cranberry’s

Ik heb nog nooit een bananencake gemaakt die echt lukte, hij is altijd te zacht van binnen. Ik probeerde het daarom gewoon maar niet meer. Tot ik dit recept zag. Door de toevoeging van kwark dacht ik, wie weet slaagt deze wel. Door deze toevoeging en de whey is het ook nog een een eiwitrijk tussendoortje!

Het is nog steeds niet de meest stevige bananencake ooit geworden, maar goed, ik hoef hem niet weg te lepelen, dus we hebben alweer een stapje in de juiste richting gezet 😉 En hij is lekker! Goed zoet! Mocht je geen vanille whey hebben, gebruik dan gewoon een beetje vanille suiker. Iets minder gezond en eiwitrijk, maar wel lekker!

Wat heb je nodig voor 8 tot 10 plakjes:
– 3 bananen (klein)
– 4 eiwitten
– 300 gram magere kwark
– 50 gram vanille Smart Protein (eiwitpoeder) of vanillesuiker
– 50 gram havermeel of ultra fine oats
– 1 theel kaneel
– 2 theel bakpoeder
– snufje zout
– 4 eetl kokos
– 2 handjes gedroogde cranberry’s
– cakevorm, bakspray en bakpapier

Hoe maak je de cake:

  • Zet voordat je begint de oven aan op 175 graden. Lekker even voorverwarmen! Spray het cake blik in met de bakspray of vet het in en leg hier een stuk bakpapier in.
  • Meng alle ingrediënten behalve de kokos en de cranberry’s in een kom en mix dit door elkaar tot het een egaal geheel wordt. Spatel vervolgens de kokos en de cranberry’s door het mengsel heen en giet het in de cakevorm.
  • Bak de cake af in de ongeveer 40 minuten. Prik even met een sate prikker om te kijken of hij gaar is. Komt de prikker er schoon en droog uit, haal de cake dan uit de oven. Zo niet, dek hem dan af met een stukje aluminiumfolie zodat de bovenkant niet te bruin wordt en bak iets langer door.
  • Herhaal de truc met de sate prikker en laat hem even afkoelen in de vorm als hij gaar uit de oven komt, voordat je hem uit het blik haalt.
  • Snijd de cake in plakjes en vries de plakjes in (worden ze ook wat steviger van 😉 )

Smullen!

Liefs Meik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.