Home » Food: Eenpanspasta met courgette en parmezaanse kaas

Food: Eenpanspasta met courgette en parmezaanse kaas

eenpanspasta

Zoals veel mensen weten ben ik een bezig bijtje en vlieg ik van deur naar deur. Werken, sporten, wandelen met vriendinnen, eten met familie. Het avondeten schiet er dan soms wel een beetje bij in, ik denk in snel en niet altijd in lekker kokkerellen met nieuwe dingen. Gelukkig maken de dames van Chickslovefood het mij gemakkelijk en delen zij recepten met maar 5 ingrediënten (dus geen grote boodschap) en recepten die binnen no time klaar zijn! Zoals deze lekkere variant lekkere eenpanspasta! Easy, alleen wat groenten snijden, alles in een pannetje, roeren en klaar! Kind kan de was doen en je voelt je echt even een Italiaanse kokkin of kok!

Wat heb je nodig voor de eenpanspasta (2 pers)?

  • 200 gram spaghetti
  • 1,5 courgette
  • 1 fles Sugo tomatensaus (690 gram)
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • beetje olijfolie
  • naar smaak peper en oregano

Hoe maak je de eenpanspasta?

  • Snijd de courgette in stukjes
  • Snijd de knoflook in kleine stukjes
  • Weeg de spaghetti af en breek het geheel doormidden.
  • Pak een pan en gebruik een scheutje olie. Fruit hierin de knoflook tot het lekker gaat geuren en voeg na een minuut of 2 de courgette toe.
  • Bak dit even kort op en voeg dan de spaghetti en de tomatensaus toe. Naar wens kan je meer kruiden gebruiken.
  • Voeg ook een klein glas kokend water toe, de saus krijgt dan meer mogelijkheid om te pruttelen.
  • Blijf zo nu en dan roeren terwijl het geheel pruttelt zo’n 15 minuten lang.
  • Serveer de pasta en verdeel de kaas over de beide borden.

Smullen binnen 20 minuten! Wat wil je nog meer?

Liefs Meik

2 Reacties

  1. lutz kuipers
    23 mei 2018 / 20:47

    lijkt mij heerlijk.

    • MirMei
      24 mei 2018 / 09:14

      Het is ook heeeel lekker!! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.