Home » Food: Pasta met artisjok, blauwe kaas en pijnboompitjes

Food: Pasta met artisjok, blauwe kaas en pijnboompitjes

pasta met artisjok

Ik ben gek op kaas, maakt niet uit wat voor kaas. Dankzij Miranda heb ik ook de artisjok ontdekt, maar eigenlijk heb ik die alleen nog maar op de pizza gebruikt. Nu vond ik een leuk pasta recept met artisjok en met blauwe kaas. Zeker het proberen eens waard dacht ik zo. Weinig ingrediënten die samen een heerlijke pasta maken. Voor de pasta gebruikte ik deze keer de groente spaghetti van de Albert Heijn. In dit geval de gele linzen spaghetti. Voedzamer en nog steeds erg lekker, je proeft helemaal niets van de groente!

Wat heb je nodig voor de pasta met artisjok en blauwe kaas?

– 125 gram gele linzen spaghetti (Albert Heijn) of gewone spaghetti
– 200 gram zak verse spinazie
– 1 blik artisjokharten (400 gram)
– 100 gram Castello blauwe kaas
– 1 handje pijnboompitten

Hoe maak je de pasta met artisjok?

  • Kook de spaghetti gaar. pasta met artisjok
  • Wok de spinazie in een pan met een beetje olie.
  • Snijd de artisjokharten doormidden en voeg deze als de spinazie geslonken is toe aan de spinazie.
  • Breng op smaak met peper en zout en bak dit even door.
  • Rooster in een andere pan de pijnboompitten bruin.
  • Giet de spaghetti af, roer de spinazie en artisjokken door de spaghetti en meng een kleine scheut olijfolie (extra vierge) door het geheel.
  • Snijd de blauwe kaas in brokjes en voeg dit toe aan de pasta, spinazie en artisjok en maak het geheel af met pijnboompitten.

Proeven?

Liefs Meik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.