Food: Pastasalade met blauwe kaas, peer, honing en kipreepjes

Poeeeh, wat was het warm de afgelopen dagen. Tijdens warme dagen heb ik vaak weinig zin in eten en liefst wat lichts. Zoals een fijne pasta salade! Geïnspireerd door een salade die ik tijdens een werkbezoekje had, ging ik op zoek naar een pastasalade met blauwe kaas en niet teveel gekkigheid aan ingrediënten. Nou, die vond ik. De pastasalade met blauwe kaas, peer, honing en kipreepjes, tadaa!

Heerlijk die combinatie van zoet en de ietwat zwaardere blauwe kaas. De kipreepjes zijn verborgen eiwitjes, daar merkte ik niet veel van tijdens het eten. Met dank aan een pietsje oregano krijgt het geheel een heerlijk

Wat heb je nodig voor de pastasalade met blauwe kaas?

Voor 2 personen:

  • 140 gram pasta (je kan gewoon je favo pasta kiezen)
  • 50 gram kipreepjes
  • 2 flinke handen gemengde sla met rucola
  • 2 peren
  • 50 gram walnoten
  • Oregano
  • 60 gram danish bleu in stukjes
  • Honing
  • Olijfolie

Hoe maak je de pastasalade?

Zet een pan water met een beetje zout op. Voeg als het water kookt de pasta toe en kook deze klaar. Bak de kipreepjes kort op in een koekenpan, eventueel met een klein beetje olijf- of kokosolie.

Voeg bij de kipreepjes na een minuut of 4/5 bakken de walnoten en de oregano en roer dit door elkaar.

Schil de peertjes en snij deze in stukjes. Voeg dit toe aan de kipreepjes voor een klein minuutje bakken.

Pak 2 borden en verdeel de gemengde sla over de boren.

Zet het vuur van de kipreepjes uit en voeg direct de honing toe nu de pan nog warm is. Meng de pasta, kipreepjes walnoten en honing en hussel alles lekker door elkaar.

Schep de pastasalade op het bord met de salade, verdeel stukjes blauwe kaas over de salade en voeg als laatste nog een klein scheutje olijfolie toe.

Lekker genieten!

Liefs Meik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.