Homemade granola

In veel muesli/granola in de winkel zit suiker, gesuikerde kokos of e-nummers. Bij granola helemaal niet nodig en daarom maak ik het lekker zelf! Dus ziehier mijn eigen homemade granola:

Wat heb je nodig ?

Ingrediënten:

  • 200 gram havermout
  • 30 gram havervlokken
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 5 eetlepels honing
  • 1 eiwit
  • 50 gram kokosrasp
  • 45 gram gemengde noten
  • 25 gram zadenmix
  • 20 gram chiazaad
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1 eetlepel kaneel
  • 80 gram cranberry/rozijnen

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Klopt het eiwit los in een grote kom, waar alle ingrediënten straks in kunnen. Smelt de kokosolie in een pan en roer deze door het eiwit.
Voeg nu alle ingrediënten, behalve het fruit, toe aan het mengsel. Blijf roeren tot alle ingrediënten goed zijn verdeeld.

foto(1)

 

Verdeel het havermoutmengsel gelijkmatig over de bakplaat. Bak de granola ongeveer 30/40 minuten. Af en toe wel even kijken en het mengsel om scheppen, zodat alles gelijkmatig bruin wordt.

Laat nu de granola even afkoelen en doe dan het gedroogde fruit erbij. Bewaar in een luchtdichte trommel of jar zoals ik!
Makkelijk om te maken en je hebt er elke ochtend plezier van!

 

 

foto(2)

NB; het lijken erg veel ingrediënten, maar je kunt er natuurlijk alles door doen wat je zelf wilt. De zadenmix of chiazaad is geen must voor je granola.

Liefs, Miranda

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.