Shots: 29/04/19

Weer een nieuwe shots! Vol puppy’s, zon, sporten, lekker tuinieren, blessures en migraine en pizza. Kijk je weer mee?

Mir

shots

Maandag 8 april:
Nieuwe week! De tijd vliegt voorbij sinds ik thuis ben. Nu we een pup in huis hebben hoef ik mij zeker niet te vervelen. Ik vind het heel erg leuk om dat beestje van alles te leren en met hem te spelen. Het is een hoop werk, maar het is het zeker waard. Tis ook zo n leukerd met zijn gekke koppie.

Dinsdag 9 april:
Mijn schoonmoeder vroeg aan mij of ik even met de honden wilde lopen in de middag. Ja gezellig! We gaan even naar het doezumerbosje. Nog nooit geweest. Het is een klein parkje in het centrum van Doezum. Perfect voor een puppy. Na het wandelen gaan we nog even kijken bij een kringloopwinkel. Beide zijn we daar erg dol op. Ze hebben ook leuke speeltjes voor de hond. € 0,50. Geen geld toch?

Woensdag 10 april:
Nu wij een puppy hebben, willen we toch wel graag een hekje om de tuin heen. Wolf (dat is zijn naam)  blijft nu nog goed bij ons, aangezien alles nieuw is. Als die straks ouder wordt zal die wel overal heen rennen en vliegen. Een hekje om de tuin is dan wel makkelijk, zodat als wij buiten zitten hij lekker bij ons blijft en ook rondjes kan rennen. Vorige week hebben mijn schoonvader en mijn vriend een mooi hek besteld en die gaan ze vandaag plaatsen. Het zijn aardig wat meters zeg. Uiteindelijk lijkt het toch erg netjes en gezellig. Zo n hekje geeft toch nog wel sfeer. Fijn, nu kan Wolf lekker buiten rennen.

shots

Donderdag 11 april:
Vandaag eten we voor de verandering weer eens asperges. Ik bedoel, alwéér, maar ik houd van asperges. Deze keer ga ik ze grillen met citroensap, thijm, teentje knoflook en wat olijfolie. Ik snap nooit wanneer iemand zegt dat die koken niet leuk vind. Het is toch heerlijk om iets nieuws te maken. Tuurlijk kan het eens mislukken, maar elke maandag stampot boerenkool is ook saai. Al mislukt die vast niet 🙂

Vrijdag 12 april:
Ik ga even onze slaapkamer opruimen en mijn kast opnieuw inrichten. Alle kleren gaan in de loop der tijd erin en eruit en dan stapel ik het niet zo netjes meer Op. Overal ligt wat. Even weer sorteren en kijken of er dingen weg kunnen. Wat natuurlijk nooit het geval is. Ik bewaar alles. Ik kom best weer leuke dingen tegen, aangezien ik niet alle mee kon nemen naar Australie. Dan denk je, owjah dit heb ik ook nog. Leuk zeg. Of ik er al helemaal goed in pas is een tweede haha. Ach we zijn weer op de goede weg.

Zaterdag 13 april:
Om 09.15 uur heb ik eerst weer puppycursus. Gezellig met al die andere puppy’s. Ze kunnen zo leuk spelen met elkaar. Dit is tevens erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Dus lekker ravotten. Na de cursus ga ik nog even naar het sportcentrum. Maar tot half twaalf open dus ik moet er even vaart achter zetten. In de middag ga ik even bij een kringloop kijken. Heerlijk tussen die oude spulletjes neuzen. (rommel?) haha

Zondag 14 april:
Ik begin de dag met een rondje hardlopen. Heerlijk weer iets actiefs doen! In de avond bestelt mijn vriend patat. Aawh lastig, want ik wil gezond eten. Ik eet daarom maar wortels, oven aardappels en een groente burger. Mijn vriend houdt niet van wortels en daarom eet ik dat nu. Ik vind wortel namelijk erg lekker. Patat ook, maar we hebben besloten een tijdje gezond te gaan eten. Hoppa!

Maandag 15 april:
Ik heb afgesproken met een vriendin om te gaan sporten en samen avondeten. Gezond avondeten deze keer! We gaan eerst even lekker sporten en daarna neuzen bij de Kruidvat. Toch wel een favo winkel. hebben altijd leuke make-upjes, shampoo of andere ‘beauty dingen’. Dol op. Na de kruidvat gaan we snel naar huis om ons eten te maken. We gaan een rode bieten wrap maken met onder andere paardenbloem blad! Wat?! Ja paardenbloemblad. Rens Kroes, ja de zus van Doutzen, had op instagram een handje vol Paardenbloemblad beet. Het schijnt enorm gezond te zijn. De jonge blaadjes dan. Nou ik wil dat wel proberen. Goed afspoelen en dan maar mengen met de gewone sla en groente. Ik heb er niks van geproefd en toch weer wat extra vitamines! Uit de natuur. Groene rakker ben ik ook he.

shots

Dinsdag 16 april:
Ik heb besloten weer eens een sapdag te doen. Lange tijd heb ik mijn Kuvings niet meer gebruikt. Hoog tijd om hem uit het stof te halen. Ik haal bij de Aldi eerst allerlei soorten groenten. Helaas hebben ze niet zoveel speciale dingen, maar goed. Ik doe er altijd weinig fruit in, want daar zitten enorm veel suikers in. Als je geen tien appels kan eten, moet je ze ook niet drinken. Suikerbom alom. Dus groente en veel citroen met gember. Vind ik persoonlijk ook erg lekker. Het maken van deze sapjes duurt altijd wel even, dus na 2,5 uur heb ik eindelijk 8 bekers met groentesap. Favoriet is toch wel wortel-bleekselderij-rode grapefruit met gember en citroen.

Woensdag 17 april:
Ik ben even met een vriendin op pad geweest. Even langs de Action, een tuincentrum en langs een tuin waar je je eigen tulpen kan knippen. Erg leuk concept.
Ik heb weer een paar leuke plantjes, waaronder een augurk plant. Ze vinden dat deze plant op een augurk lijkt.. Mmm, nou tis wel een leukje.

Donderdag 18 april: Vandaag is mijn schoonmoeder jarig. Ik ga daarom eerst even met de hond langs de bloemenzaak voor een leuk bosje tulpen.
De verjaardag wordt zaterdag gevierd, maar een bosje bloemen op de dag zelf is altijd leuk. In de middag ga ik nog even langs het sportcentrum.

shots

Vrijdag 19 april:
Het is goede vrijdag vandaag. Eigenlijk is elke vrijdag een goede vrijdag, maar goed. Ik heb besloten dat ik mijn groente plantjes in de tuin ga poten. Nog best een karwei, want er gaat aardig wat grond in mijn zelfgemaakte bak van stenen. Tevens haal ik bij Tuincentrum Drint nog wat moestuingrond. Dan kunnen ze nog beter groeien, whoehoe!

Zaterdag 20 april: Deze ochtend heb ik weer puppycursus. Het is om 09.15 uur. Perfecte tijd. Rond 10.15 uur ben ik dan weer thuis en kan nog net even sporten. Het sportcentrum gaat namelijk om 11.30 uur al dicht. Het is prachtig weer vandaag en daarom kunnen we lekker buiten zitten met de verjaardag. Er is een zelfgemaakte linzen-tomatensoep. Ik heb nog een spinazie plaattaart gemaakt. Soort kleine pizzaatjes 🙂

Zondag 21 april:
Mijn groente tuintje is nog niet vol en daarom gaan we na een leuke wandeling met de hond even langs de Praxis in Groningen. Daar zit namelijk een erg leuk tuincentrum bij. Ik koop een rode bessen plant. Zo n plant met van die zure rode besjes, en ja dat vind ik heerlijk. En ik koop een gele kruisbes. Die zijn ook erg smakelijk! Ik plant ze nog niet gelijk, want ik moet eerst even de perfecte plaats voor ze vinden. Ik wil het maximale aantal besjes deze zomer 🙂

shots

Maandag 22 april: Ik ga vandaag de woonkamer eens goed opruimen. Alle laadjes en kastjes eens bij langs. Alles even lekker schoonmaken. In de loop der tijd verzamel je zoveel rommel. Rond het middaguur ga ik toch ook nog even sporten. Ik heb er weer aardigheid in en ik merk weer wat progressie. Dan wil sporten ook beter.

Dinsdag 23 april:
Gisteren deed ik de woonkamer en vandaag ga ik eens door de bijkamer. Ik mis mijn boeken al een tijdje. Die stonden namelijk na mijn verhuizing nog altijd in dozen beneden. Ik mag graag lezen en daarom heb ik besloten ze boven in de kast te doen. Kan ik weer zien wat ik heb en er weer eens 1 lezen 🙂

Woensdag 24 april:
Mijn moeder vroeg of ik met haar even mee wilde naar Drachten om te winkelen. O ja zeker wel! Leuk. Rond 1 uur gaan we die kant op. Dit is lang geleden, ik heb al zeker elf maanden niet meer gewinkeld. Toch wel even gezellig. Ik zie een paar prachtige Adidas schoenen. Mijn oog was hier op internet al op gevallen, maar aangezien ik niet werk kan ik ze niet kopen. Mijn moeder zei toen dat ik ze mag hebben van haar en mijn vader. Aah lief! Whoeheo, heel blij. En ja ik houd van kleurtjes haha.

shots

Donderdag 25 april:
Ik begin de dag met een lekkere sportsessie. Ik sport tegenwoordig in Grootegast. Mijn vriend heeft de auto mee naar het werk én sportcentrum Grootegast is bijna naast mijn huis. Dus ik dacht ik probeer het hier gewoon. We zien het wel.

Vrijdag 26 april:
Ik heb vandaag niet zoveel gedaan. Opruimen in huis, boodschappen doen en even een klein rondje hardgelopen. Helaas gaat dat nog niet zo fijn als ik had gehoopt. Ik heb nog steeds last van mijn lopersknie. Tevens is het koningsnacht! Mijn vriend die gaat even naar de kroeg en daarom blijf ik bij ons puppekind 🙂 Een avondje alleen is soms best lekker.

Zaterdag 27 april:
Koningsdag vandaag. Helaas niet zulk lekker weer als dat ik gehoopt had. Het regent en het is koud. Sinds Australie is alles beneden de 20 graden koud, maar oke. Toch heb ik besloten even in Zuidhorn te gaan kijken. Jas aan en gaan! Niet zo zeuren. Al met al is het best gezellig en ben ik rond 10 uur weer thuis. Ik eet nog een tosti en ga dan lekker slapen. De tosti was tevens mijn avondeten, want ik heb daar geen eet kraampje gezien. Mehhh ik had zin aan een patatje. Op Koningsdag mag dat namelijk.

Zondag 28 april:
Vandaag is een rustdag. Even niet sporten. Rond negen uur ben ik alweer wakker. We gaan even op bezoek bij de broer van mijn vriend. Die heeft ook net een pup en ze kunnen zo leuk spelen samen. Rond het avondeten gaan we weer naar huis. Nog even langs de leuke Albert Heijn bij Helpman. Die heeft zoveel leuke speciale dingen. We gaan rijst met wokgroente en pindasaus en kip maken.

Mei

shots

Maandag 8 april: Ik werk vandaag thuis, lekkere ochtend wandeling. Ton is op oefening deze week in Duitsland. Ik eet op tijd, groentebroodjes van de AH omgetuned tot mini pizza’s. Daarna heb ik puppy cursus met Jax en als we terug zijn ga ik nog even op pad voor een rondje van 10 kilometer. Niet geheel pijnvrij, maar wel heel lekker zo in het avond zonnetje.

Dinsdag 9 april: Dagje in Groningen. Even met de auto langs de garage, ik eet een heel bord worteltjes, met een aardappeltje en vega hapjes weg en ’s avonds lekker bankhangen.

Woensdag 10 april: Ik werk in Apeldoorn vandaag, lange dag. Rond 7 uur thuis, hapje eten en ik val al snel op de bank in slaap.

Donderdag 11 april: Wekkertje gaat vroeg, ik wil graag even rennen. Lekker een interval van 8 kilometer, daarna snel met Jax lopen, douchen en werken. Ik heb vandaag een appeldag met collega Sander. Lekker even weer fris en fruitig. Voelt fijn! ’s Avonds met mam een simpele risotto met tomaatjes en basilicum en rustig op de bank met Jax.

shots

Vrijdag 12 april: Na een wandeling met Jax en een dagje flink doorwerken is het weer weekend! Ik zou ’s avonds meedoen met de Kieknberg cross, maar heb nog wat last, dus is het handig, neee.. Jetske belooft wat lekkers mee te nemen naar voetbal, dus ik ga lekker mee met de meiden naar de boys kijken. Na iets teveel snoepspekjes en aardbeitjes met chocola, ga ik wel hardlopend terug naar huis. Niet pijnvrij, zondag naar Vlieland dus nu eerst maar even rust.

Zaterdag 13 april: Vroeg op met Jax, aan de wandel. We hebben een lekker lui zaterdagje, boodschapje, huis op orde, chillen op de bank. Weinig gekkigheid 🙂

Zondag 14 april: Nienke komt mij op tijd halen, we gaan samen naar Vlieland voor de Vuurtorenloop. Naast hardloopdagje ook eiland en meidendagje. Fijn! Na het rennen gaan we nog heerlijk een stuk wandelen, zien een grote grijze zeehond die niet helemaal blij meer is. en na een strand wandeling belanden we op het terras. Lekker kletsen, borrelhapje, theetje en om 7 uur weer naar huis. Heeeeeeel fijn dit soort lekkere waddeneiland dagjes!

shots

Maandag 15 april: Dagje werken, ’s avonds eten we lekker asperges met zalm en aardappeltjes. Had ik nog nooit gemaakt, maar wel heel lekker zo’n asperge hapje. Na de puppycursus (examen gehaald!) nog even thuis op de bank en vroeg op bed.

Dinsdag 16 april: In Apeldoorn aan het werk vandaag, weer een lange dag. Ton is al naar training als ik thuiskom, ik eet wat restjes en dit blijkt een heel kleurrijk bordje. Bietjes, courgette, paprika en zoete aardappel. ’s Avonds flink moe, dus ik ga vroeg op bed.

Woensdag 17 april: Lekker vroeg op pad, eerst 5 kilometer rennen, daarna wandelen met Jax, want weer een dag in Apeldoorn werken. Tegen half 8 thuis, we eten laat om half 9 lekker een AGV’tje. Broccoli, aardappeltje en kalkoen cordon bleu.

shots

Donderdag 18 april: Weer een vroege ochtend wandeling en op naar Amsterdam. Leuke klant meeting op ons kantoor daar. Ik ben rond half 6 weer thuis, na het eten ga ik nog even een lekker stuk wandelen met Jax, het is zulk mooi weer, nog even zon snuiven.

Vrijdag 19 april: Vandaag lekker dagje thuis werken. Einde middag, als Ton ook weer thuis is even samen wandelen met Jax, wat fijn die zon! We eten lekker een Magioni pizza met geitenkaas, pesto en tomaatjes. Ik ga nog even een stuk rennen, dikke 10 km interval, heerlijk! Beentjes voelen niet helemaal lekker aan helaas, gek genoeg na een kopje thee bij Corine is het tijdens het uitlopen wel weer goed. Vreemde beentjes.

Zaterdag 20 april: De dag begint met een fijne ochtend walk. ’s Ochtends wordt onze nieuwe bank geleverd, jeej! Zo blij mee, eindelijk lekker samen lounchen op een bank en niet ieder op 1tje of met de benen in de nek. Het is weer prachtig weer, ’s middags gaan we met Jax wat water opzoeken. We eten ’s avonds een hapje BBQ mee bij Dorien en Taeke en Ton gaat naar Leek voor een spelletjes avond. Ik sla over, ben moe en heb niet veel zin in teveel prikkels. Ik slaap ook om 9 uur al, heerlijk op de nieuwe bank, dus zal het nodig gehad hebben..

shots

Zondag 21 april: Ik ga weer een stukje rennen, wil graag een 12 kilometer doen, maar het voelt direct al niet goed. Ik besluit gewoon een rondje bos te doen met wat oefeningen. Bleeeh, wanneer houdt het nou eens op met de pijntjes. Rond half 11/11 uur komen Beppe, mam, Tess & Kris bij ons voor de paas brunch. Doen we normaal niet, maar het leek ons wel even gezellig. Heerlijk middenin de tuin, even samen zijn. ’s Middags lekker rustig aan en ’s avonds lekker pizza eten met Jan en Jetske in Groningen. Heerlijk dagje met veel zon!

Maandag 22 april: Zere schenen, shit. Geen extra vrij dagje rondje rennen dus ik besluit maar lekker even een krachttraining te doen, buiten met de TRX. Daarna naar Epe voor een paas momentje bij opa en oma. Jax mee, nichtje Iris heeft haar hondje Bram ook mee. Ze vinden elkaar erg gezellig en duiken zelfs even de vijver in.. Oeps, hihi! We gaan even een eind wandelen voor het eten op de Veluwe. Hapje eten en daarna begin ik mij niet zo fit te voelen. Zwaar hoofd, moe en lamlendig. Zal door de zon komen misschien? De terugreis naar huis gaat net aan goed, ogen vallen al dicht en eenmaal thuis val ik al vlot in slaap op de bank. Hoofdpijn, blegh gevoel. Snel op bed.

Dinsdag 23 april: En ja hoor, daar is ie weer.. De migraine hoofdpijn, ik besluit eerst thuis even op te starten met werk, maar wordt al snel ook erg misselijk en het overgeven begint. Dus laptop dicht en maar even aan toe geven. De rest van de dag lig ik te slapen, bah.

shots

Woensdag 24 april: Nog steeds met flinke hoofdpijn wakker worden, gelukkig is de maag helemaal leeg, dus geen gedoe meer boven de wc. Maar wel vanuit huis, in plaats van Apeldoorn vandaag. Het lukt aardig wat werk te verzetten, maar ’s avonds weer bekaf en lamlendig. Bakje vla, beschuitje, het blijkt gelukkig wel weer binnen. Mir komt nog even langs om ons te helpen met de belastingaangifte, gelukkig, want we zijn daar zo slecht in!

Donderdag 25 april: Toch maar weer werken vandaag, genoeg te doen. Maar het blijft allemaal energie loos en moe, zwaar hoofd en drukkende hoofdpijn. Toe nou….

Vrijdag 26 april: Nog een dagje werken, vanuit huis ivm dokter en fysio einde van de dag. Die pakt mijn schenen even goed aan en is niet heeeel positief. Ik heb eigenlik ook al tijden pijntjes en last, misschien maar even een ander strijdplan gaan neerzetten. ’s Avonds kijken we twee afleveringen Game of Thrones, lekker op de bank met Jax. Bijtanken en opladen. Dit lamme gevoel duurt lang genoeg.

Zaterdag 27 april: Kingsday! We hebben een heerlijk luie zaterdag. Alleen wandelen met Jax, een kleine mini workout, zover de hoofdpijn het houdt en einde van de dag nog maar even in Zuidhorn kijken. Op tijd weer thuis, rondje met Jax en op bed.

Zondag 28 april: Vroeg wakker dankzij piepjes van Jaxy. Half 7 al, poeh! Ik ga lekker met Jax naar Roden, voor een fijne ochtend wandeling, echt heerlijk zo stil en alleen. ’s Middags een boodschapje doen, nog een stuk wandelen (inclusief test hardloop stukjes) en na de Formule 1 een klein slaapje op de bank. Tijdens het eten bak ik een kruidencake en blueberry muffins en ’s avonds serietje en bloggen. Hopelijk op naar een week met meer energie!

Tot volgende week!

Liefs Mir & Mei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.